Kaş Hacıoğlan Mahallesi - Hacıoğlan Köyü Hakkında Her şey

Kaş Hacıoğlan Köyü, Hacıoğlan mahallesi Ulaşım, İletişim ve tüm detaylarıyla sizlere anlattık. Hacıoğlan Mahallesi hakkında tüm bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kaş Hacıoğlan Mahallesi - Hacıoğlan Köyü Hakkında Her şey

Kaş Hacıoğlan köyü, Hacıoğlan mahallesi Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 208, Kaş ilçesine 24 km uzaklıktadır.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Likya yolu yürüyenlerin uğrak noktalarındandır. Köyümüz doğasıyla gerçekten etkileyicidir. Köy'ün okulunun duvarında yapılışından bu yana duran "Hayatta en hakiki murşit, ilimdir" yazısı olduğu gibi durmaktadır. 

Hacıoğlan Kanyonu

Araçla Kaş'tan hareket edildikten sonra Yeniköy, İzne, Gökçeören istikametini takiben Hacıoğlan kanyon girişine ulaşım sağlanır. Bu kanyon uzmanlığa sahip kişiler eşliğinde geçilmesi gereken zor bir parkurdur. Mutlaka rehber eşliğinde giriş yapılmalıdır. Kanyon sonunda Dereköy'den tekrar araçla Kaş'a gidilir.


Örneğin yıllara göre nüfus artış tablosuna bakalım.

YIL       TOPLAM NÜFUSU
2019              267
2018              284
2017              248
2016              257
2015              273
2014              279
2013              279

 

Hacıoğlan Köyü - Hacıoğlan Mahallesi

Mahallede 2 adet ilköğretim okulu bulunmasına rağmen taşımalı eğitime geçilmesiyle bereber okullar kapatılmış olup öğrenciler Sarıbelen mahallesinde eğitim görmektedir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.


Antalya Kaş Hacıoğlan Köyü Hava Durumu


Hacıoğlan Köyümüzün bugün ve önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumu nasıl olacak? Aşağıda yer alan hava durumu verileri Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sitesinden anlık olarak alınmaktadır. Antalya Kaş Hacıoğlan Köyü Hava Durumu Kaş ilçe merkezinin bugün dahil 5 günlük hava durumu verilerini içermektedir.

Antalya Kaş Hacıoğlan Köyü Hava Durumu

Antalya Kaş Hacıoğlan Ulaşım - Antalya Kaş Hacıoğlan Harita

 

Kaş Hacıoğlan Köyü Fotoğrafları - Kaş Hacıoğlan Mahallesi Fotoğrafları

Sürekli güncel fotoğraflar eklenecektir.


Hacıoğlan Köyü Posta Kodu: 07580

Hacıoğlan Köyü Muhtarı - Hacıoğlan Mahallesi Muhtarı: Mehmet Kocaer

Kaş Hacıoğlan Muhtarı Telefon Numarası : 0 536 245 28 16

 

Tepkileriniz Nedir?

like
10
dislike
1
love
6
funny
0
angry
1
sad
0
wow
4