Kaş Çamlıköy Mahallesi - Çamlıköy Köyü Hakkında Her şey

Kaş Çamlıköy Köyü, Çamlıköy mahallesi Ulaşım, İletişim ve tüm detaylarıyla sizlere anlattık. Çamlıköy Mahallesi hakkında tüm bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kaş Çamlıköy Mahallesi -  Çamlıköy Köyü Hakkında Her şey
Kaş Çamlıköy Mahallesi -  Çamlıköy Köyü Hakkında Her şey
Kaş Çamlıköy Mahallesi -  Çamlıköy Köyü Hakkında Her şey

Kaş Çamlıköy köyü, Çamlıköy mahallesi Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya’ya 180 km Kaş'a 90 km ve Fethiye'ye 50 km uzaklıktadır.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Halkın geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve orman işçiliğidir.

Köy 1953 yılına kadar Kaş-Sahil Palamut köyüne bağlı bir mahalle iken, bu tarihte yapılan çalışmalar sonrası köy olarak ayrılmıştır. 4 ana mahalleden oluşan köy, dağlık olması sebebi ile yerleşim dağınıktır. Karabel mahallesi, köyün merkez mahallesi olup; cami, okul ve muhtarlık bu mahallede bulunmaktadır. Ardıçlıburun mahallesi, Şıhkavağı mahallesi ve Yakabağ mahallesi köyün diğer mahalleleridir. Denizden yüksekliği ortalama 900m, toplamda 80 hanedir.Geçim kaynaklarının yetersiz oluşu ile halkın büyük çoğunluğu kuruluşundan beri Fethiye, Antalya ve İzmir bölgelerine giderek iş edinmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca 1990 yıllarında başlayan turizm faaliyetleri günden güne gelişerek ve büyüyerek artmaktadır. Saklıkent kanyonu'nun başlangıç yeri köyün sınırları içerisindedir. Ayrıca Saklıkent milli parkı içerisindek köyün turizm de treking, yayla ve safari için tercih edilmektedir. Dünyanın çeşitli ülkelerindenher yıl yüzlerce insan yaz aylarında köyümüze gelmektedir.


Örneğin yıllara göre nüfus artış tablosuna bakalım.

YIL       TOPLAM NÜFUSU
2019                209
2018                211
2017                223
2016                216
2015                228
2014                222
2013                230

 

Çamlıköy Köyü - Çamlıköy Mahallesi

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.


Antalya Kaş Çamlıköy Köyü Hava Durumu


Çamlıköy Köyümüzün bugün ve önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumu nasıl olacak? Aşağıda yer alan hava durumu verileri Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sitesinden anlık olarak alınmaktadır. Antalya Kaş Çamlıköy Köyü Hava Durumu Kaş ilçe merkezinin bugün dahil 5 günlük hava durumu verilerini içermektedir.

Antalya Kaş Çamlıköy Köyü Hava Durumu

Antalya Kaş Çamlıköy Ulaşım - Antalya Kaş Çamlıköy Harita

 

Kaş Çamlıköy Köyü Fotoğrafları - Kaş Çamlıköy Mahallesi Fotoğrafları

Sürekli güncel fotoğraflar eklenecektir.

Kaş Çamlıköy Fotoğrafları 1

Kaş Çamlıköy Fotoğrafları 2

Kaş Çamlıköy Fotoğrafları 3


Çamlıköy Köyü Posta Kodu: 07580

Çamlıköy Köyü Muhtarı - Çamlıköy Mahallesi Muhtarı: Candan Yılmaz

Kaş Çamlıköy Muhtarı Telefon Numarası : 0 533 488 47 55

 

Tepkileriniz Nedir?

like
4
dislike
0
love
6
funny
0
angry
0
sad
1
wow
2