Kaş Palamut Mahallesi - Palamut Köyü Hakkında Her şey

Kaş Palamut Köyü, Palamut mahallesi Ulaşım, İletişim ve tüm detaylarıyla sizlere anlattık. Palamut Mahallesi hakkında tüm bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kaş Palamut Mahallesi - Palamut Köyü Hakkında Her şey

Kaş Palamut köyü, Palamut mahallesi Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 213 km, Kaş ilçesine 54 km uzaklıktadır.

Mahallenin kuruluş tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte, mahallenin eski camiinin yapım tarihi olarak bilinen 1902 yılı, mahallenin yerleşke alanın 150 yıldan daha eskilere dayandığını göstermektedir. Cumhuriyetin kurulmasını takip edep eden yıllarda köy imamlığı da yapmış hamid efendinin ilk muhtar oluşu ile köy tüzel kişiliğini kazanmış olur. mahallenin ismi ise bir iri meşe türü olan palamut ağaçlarından gelmektedir. 1950'li yıllarda köylünün en önemli geçim kaynaklarından olan meşe palamutu aynı zamanda köye ismini de vermiştir. Ne var ki son yıllarda ağaçların sayısı hızla azalmaktadır.


Örneğin yıllara göre nüfus artış tablosuna bakalım.

YIL         TOPLAM NÜFUSU
2019              1.052
2018              1.034
2017              1.045
2016              1.035
2015              1.041
2014              1.050
2013              1.056

 

Palamut Köyü - Palamut Mahallesi

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır; ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.Bununda turizm beldesi olması hasebiyle acilen yapılması gerekmektedir. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahalleye yeni cami yapılmıştır, eski caminin imamı yeni camiide görev yapmaktadır. Halk eski camii imamından memnun oldugu için değişikliğe gerek görülmemiştir.


Antalya Kaş Palamut Köyü Hava Durumu


Palamut Köyümüzün bugün ve önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumu nasıl olacak? Aşağıda yer alan hava durumu verileri Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sitesinden anlık olarak alınmaktadır. Antalya Kaş Palamut Köyü Hava Durumu Kaş ilçe merkezinin bugün dahil 5 günlük hava durumu verilerini içermektedir.

Antalya Kaş Palamut Köyü Hava Durumu

Antalya Kaş Palamut Ulaşım - Antalya Kaş Palamut Harita

 

Kaş Palamut Köyü Fotoğrafları - Kaş Palamut Mahallesi Fotoğrafları

Sürekli güncel fotoğraflar eklenecektir.


Palamut Köyü Posta Kodu: 07580

Palamut Köyü Muhtarı - Palamut Mahallesi Muhtarı: Şaban Ardıç

Kaş Palamut Muhtarı Telefon Numarası : 0 532 582 17 41

 

Tepkileriniz Nedir?

like
10
dislike
2
love
6
funny
0
angry
1
sad
1
wow
5