Kaş Gökçeören Mahallesi - Gökçeören Köyü Hakkında Her şey

Kaş Gökçeören Köyü, Gökçeören mahallesi Ulaşım, İletişim ve tüm detaylarıyla sizlere anlattık. Gökçeören Mahallesi hakkında tüm bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kaş Gökçeören Mahallesi - Gökçeören Köyü Hakkında Her şey
Kaş Gökçeören Mahallesi - Gökçeören Köyü Hakkında Her şey
Kaş Gökçeören Mahallesi - Gökçeören Köyü Hakkında Her şey
Kaş Gökçeören Mahallesi - Gökçeören Köyü Hakkında Her şey
Kaş Gökçeören Mahallesi - Gökçeören Köyü Hakkında Her şey

Kaş Gökçeören köyü, Gökçeören mahallesi Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahalleleri ise, Gökseki, Mumuda, İzne, Gökdere ve Baldıraz'dır. Antalya iline 208 km, Kaş ilçesine 16 km uzaklıktadır. Kaş'a en yakın mahallesi, Gökseki'dir. Gökseki Kaş'a 5 km uzaklıktadır. Gökseki'de Kaş İsmet Köroglu Anadolu Lisesi, Kaş Otelcilik ve Turizm Lisesi, Kaş Spor Salonu, Öğrenci Yurtları bulunmaktadır. Ayrıca Kaş Devlet Hastanesi'nide Gökseki mahallesindedir. Kaş'ta yer alan üç plajdan bir tanesi olan Akçagerme Plajı'da (500 metre) sınırındadır.

Bu yüzden Gökseki yabancıların ilgisini çeken ve yatırım yapmaya daha cazip yer olmaktadır.Denize yakınlığı ile de yabancıların buraya olan ilgisini daha çok ve kat kat daha arttırmaktadır. Gökçeören köyünde halkın geçim kaynağı genelde, zeytin ve hayvancılıkla sağlanmaktadır...

Mahallenin ekonomisi turizm, tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Gökçeören Köyü Tarihçesi

Kaş Gökçeören Köyü Tarihi Buğday Ambarları

Eski adı Seyret’dir. Köyün tarihi M.Ö. 4-6 bin yıllarına dayanmaktadır. Çevresindeki tepelerde bulunan Likya dönemine ait bir çok yapının arasında şarap imalathaneleri ile ilgili olduğu söylenen düzeneklerin çokluğu, köyde yaşayanların üzüm yetiştiriciliğiyle uğraştıklarını köy ve çevresinin asma bahçeleriyle kaplı olduğunu düşündürmektedir. 1950′li yıllara kadar ilçenin batısında bulunan köylerde yaşayan vatandaşlara, Kaş’ın Bucak merkezi olması sebebiyle, gidiş gelişlerinde ev sahipliği yapmış, onlara konaklarını açmış, yiyecek, içecek, yatacak ve diğer iaşe ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılamış bir konaklama merkezidir. 1950′li yıllarla birlikte Kalkan - Kaş sahil yolunun açılmasıyla bu sosyal misyonunu tamamlamış ve önemini kaybetmeye başlamıştır. Günümüzde, tarihi ve doğal güzellikleriyle, sakin ve serin havasıyla, geleceğin yazlık dinlenme ve gezi mekanı olarak tekrar önem kazanmaya başlamıştır. Mumuda ve Baldıraz mahallesi köyümüzün Akdeniz'e ve adalara bakan iki mahallesidir. İzne mahallesi verimli kırmızı topraklarıyla küçük bir plato gibidir. Gökdere mahallesi, tamamen çam ve katran ormanlarının içerisinde saklı doğal bir yerleşim yeridir. Vadi içerisinde yer alan köyümüzün yer aldığı vadinin bir tarafı Akdeniz'e bir tarafı da Akdağlar'a uzanır. Yaz aylarında nem oranı oldukça düşüktür. Tarihi Likya yolunun bir bölümü köyümüzün içerisinden geçmektedir. Son yıllarda doğa yürüyüşü ve bisiklet tutkunu yerli yabancı gezginlerin ilgi odağı olmuştur. Her yıl Nisan ayında Bahar Şenliği adı altında geleneksel hale getirilmeye çalışılan bir etkinlik yapılmaktadır. 


Örneğin yıllara göre nüfus artış tablosuna bakalım.

YIL       TOPLAM NÜFUSU
2019              1.326
2018              1.298
2017              1.246
2016              1.239
2015              1.243
2014              1.201
2013              1.198

 

Gökçeören Köyü - Gökçeören Mahallesi

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.


Antalya Kaş Gökçeören Köyü Hava Durumu


Gökçeören Köyümüzün bugün ve önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumu nasıl olacak? Aşağıda yer alan hava durumu verileri Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sitesinden anlık olarak alınmaktadır. Antalya Kaş Gökçeören Köyü Hava Durumu Kaş ilçe merkezinin bugün dahil 5 günlük hava durumu verilerini içermektedir.

Antalya Kaş Gökçeören Köyü Hava Durumu

Antalya Kaş Gökçeören Ulaşım - Antalya Kaş Gökçeören Harita

 

Kaş Gökçeören Köyü Fotoğrafları - Kaş Gökçeören Mahallesi Fotoğrafları

 

Kaş Gökçeören Köyü Fotoğrafları - Gökdere Mevkii 1Kaş Gökçeören Köyü Fotoğrafları - Gökdere Mevkii

Kaş Gökçeören Köyü Fotoğrafları - Gökdere Mevkii 2

Kaş Gökçeören Köyü Fotoğrafları - Baldıraz Mevkii

Kaş Gökçeören Köyü Fotoğrafları - Mumuda Mevkii

Kaş Gökçeören Köyü Fotoğrafları - Mumuda Mevkii 2

Kaş Gökçeören Köyü Fotoğrafları - İzne Mevkii

Kaş Gökçeören Köyü Fotoğrafları - İzne Mevkii 2

Kaş Gökçeören Köyü Fotoğrafları - Gökseki Mevkii

Kaş Gökçeören Köyü Fotoğrafları - Gökseki Mevkii Okullar Bölgesi

Kaş Gökçeören Köyü Fotoğrafları - Akçagerme Plajı

Sürekli güncel fotoğraflar eklenecektir.


Gökçeören Köyü Posta Kodu: 07580

Gökçeören Köyü Muhtarı - Gökçeören Mahallesi Muhtarı: Oktay Aydın

Kaş Gökçeören Muhtarı Telefon Numarası : 0 536 486 13 63

 

Tepkileriniz Nedir?

like
10
dislike
1
love
7
funny
1
angry
0
sad
3
wow
5