Kaş'ta Nerede Yüzülür - Kaş'ta Nerede Denize Girilir

Kaş plajları, Kaş’ta nerede denize girilir, Kaş’ta nerede yüzülür, Kaş Koyları, Kaş’ta denize girebileceğiniz yerler‘i öğrenmek istiyorsanız, bu makalemizi okuyunuz ve takip ediniz. Biz sizler için denize girilebilecek yerleri şimdilik yazdık fakat keşfettiğimiz yerleri de sizinle paylaşacağız, o yüzden bu yazımızı takibe almayı unutmayınız.

Kaş'ta Nerede Yüzülür - Kaş'ta Nerede Denize Girilir

KaÅŸ plajları, KaÅŸ’ta nerede denize girilirKaÅŸ’ta nerede yüzülürKaÅŸ KoylarıKaÅŸ’ta denize girebileceÄŸiniz yerler‘i öÄŸrenmek istiyorsanız, bu makalemizi okuyunuz ve takip ediniz. Biz sizler için denize girilebilecek yerleri ÅŸimdilik yazdık fakat keÅŸfettiÄŸimiz yerleri de sizinle paylaÅŸacağız, o yüzden bu yazımızı takibe almayı unutmayınız.

 

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı
Upuzun merdivenlerden elmas gibi parlayan denizine kavuÅŸabileceÄŸiniz KaputaÅŸ Plajı, güzelliÄŸiyle adeta düÅŸman çatlatıyor. Plaja indiÄŸinizde inzivaya çekilmiÅŸ gibi huzura kavuÅŸacaksınız. Bir plajın sahip olabileceÄŸi renklerin en güzel tonlarına sahip bu plaja, iÅŸletmesini belediye üstlendiÄŸinden beri giriÅŸ ücretsiz ama alacağınız yiyecek ve içecek türü ÅŸeylerin ücretini ödemeniz gerekiyor. KaputaÅŸ Plajı’na ücretsiz giriÅŸ yapabilir ve duÅŸlukları kullanabilirsiniz, ancak ÅŸezlong ve ÅŸemsiye kiralamak için 5’er TL ödeme yapmanız gerekecek.

Fırnaz Koyu

Fırnaz Koyu
Mavi yolculuÄŸunuzun en güzel noktalarından biri olacak Fırnaz Koyu’na turlarla gelmek mümkün. Åžirin plajına kavuÅŸtuÄŸunuzda sizi bir sürpriz bekliyor olacak. Çünkü burada çamur banyosu yapma ÅŸansınız olacak. YeÅŸilköy civarında bulunan bu koyda tatil yapacak olursanız çocuklarla sıkıntı yaÅŸayabileceÄŸiniz için tedbirli gelmenizde fayda var.

Patara Plajı

Patara Plajı
Nesli tükenmekte olan meÅŸhur Caretta Caretta’lar burayı yumurtlamak için kullandığından turistlerin pek hoÅŸuna gidiyor Patara Plajı.

Kumunun cinsi ve o muhteÅŸem denizinin kışkırtıcı rengine bir de antik Patara Antik Kenti kalıntılarının cazibesi eklenince vazgeçilmez bir tatil bölgesi olup çıkıyor Patara. Patara Plajı’na giriÅŸ yapmak için 2019 yılı itibariyle ödemeniz gereken ücret 20 TL, ancak Müzekart sahibiyseniz, ücretsiz girme imkanınız var.

Kalkan Halk Plajı

Kalkan Halk Plajı
Çakıllı yapısıyla temiz bir görünüm de çizen Kalkan Halk Plajı, tüm dertlerinizi bir kenara bırakıp sakin bir gün geçirmeniz için iyi bir seçenek. Denizinde serinledikten sonra civarda ÅŸöyle bir gezintiye çıkabilirsiniz. Ücretsiz olarak girebileceÄŸiniz bu plajda ÅŸezlonglar için ödeme yapmanız gerekiyor.

Küçük Çakıl Plajı

Küçük Çakıl Plajı
Küçük Çakıl Plajı, KaÅŸ merkezden 600 metre yürüme mesafesinde. KaÅŸ’ın merkezine en yakın plaj. Plajın bir yanında Derya Beach, diÄŸer yanında Çınarlar Beach adında iki farklı iÅŸletme bulunuyor. Bu iÅŸletmelere giriÅŸ ücretli ve içeride o kadar harcama hakkınız oluyor. KaÅŸ’ın genelinde böyle bir giriÅŸ ücreti algoritması var. Küçük çakıllara sahip 10 metrelik küçük bir kıyısı var buranın. Bu kısıma küçük bir merdiven aracılığıyla ücretsiz inebilirsiniz. Yeraltı kaynak sularının denize bu bölgeden ulaÅŸması nedeniyle yer yer çok soÄŸuk olabiliyor. Ä°sterseniz kayalıklar üzerine kurulu iÅŸletmelerin platformlardan da denize girebiliyorsunuz.

Büyük Çakıl Plajı

Büyük Çakıl Plajı
Büyük Çakıl Plajı ise KaÅŸ merkeze 1,7km uzaklıkta. Küçük Çakıl Plajı‘ndan daha büyük ve yine küçük çakıl taÅŸlarından oluÅŸuyor. KaÅŸ merkeze en yakın plajlar arasında olan Büyük Çakıl Plajı çevresinde de birkaç iÅŸletme bulunuyor. Yiyip içtiÄŸiniz takdirde ÅŸezlong ve otopark ücretlerinden alınmıyor veya hesabınızdan düÅŸülüyor, ne kadar yediÄŸinize baÄŸlı. Koordinat: 36°11’29.97″ N 29°39’05.99″ E

Kaş Limanağzı

Kaş Limanağzı
LimanaÄŸzı bölgesi KaÅŸ’ın Gata Burnu adındaki çıkıntının kuzeyinde kalan koyların genel ismi. KaÅŸ Limanı’ndan kalkan küçük teknelerle 20TL karşılığı bu burna, yaklaşık 15dk’da ulaşım saÄŸlayabilirsiniz. Kara yoluyla ulaşım mümkün deÄŸil. Burada iki iÅŸletme bulunuyor. Bilal’s Beach ve Nuri’s Beach. Her ikisine de farklı teknelerle geçilebiliyor. Ä°ÅŸletmelere giriÅŸ ücreti de 30TL. 

Tekneye para harcamak istemez, yürümeyi tercih ederseniz deniz kenarından LimanaÄŸzı’na doÄŸru Likya Yolu üzerinden ulaÅŸabilirsiniz. Tabii yol 4,5km. Büyük Çakıl Plajı’na ulaşınca baÅŸlıyor Likya Yolu tabelaları. LimanaÄŸzı’na doÄŸru kaya mezarlarını da görürsünüz.

Hidayet Koyu Plajı

Hidayet Koyu Plajı
Hidayet Koyu Plajı, ÇukurbaÄŸ Yarımadası’nda yer alan bir koy. KaÅŸ merkezden 2,8km uzaklıkta. KaÅŸ Camping‘i ve KaÅŸ Belediyesi Halk Plajı‘nı geçtikten sonra sol tarafta kalıyor. Eskiden giriÅŸ ücretsizdi ama ÅŸimdilerde otel tarafından iÅŸletiliyor ve giriÅŸ için ücret ödemek durumundasınız. ÇukurbaÄŸ Yarımadası’ndaki baÅŸka bir plaj. Yarımadanın en ince noktasında yer aldığı için ismi Ä°nceboÄŸaz Plajı. Plaj küçük taÅŸlardan oluÅŸuyor, plaj ayakkabısıyla gelirseniz ayağınızın acımasını engellersiniz. Plajı nedeniyle özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiÄŸi bir nokta. KaÅŸ Marina tarafına bakan Ä°nceboÄŸaz Çınar Plajı’nın denizi diÄŸer tarafta kalan plajlara göre daha sıcak. Ayağım yere bassın ve sıcak su istiyorum diyenler için ideal bir plaj. 

Akçagerme Plajı

Akçagerme Plajı

Türkiye’nin sayılı Mavi Bayraklı plajlarından olan Akçagerme plajı KaÅŸ merkeze 4 km uzaklıktadır ve toplu taşıma araçları ile ulaşım mümkündür. 2011 yılında Mavi Bayrak almıştır. Plajın uzunluÄŸu 200 metre’dir ve halka açıktır. KaÅŸ’ın diÄŸer mavi bayraklı plajlarının aksine Akçagerme Plajı çakıllardan deÄŸil kumdan oluÅŸur. Akçagerme plajı aynı zamanda, KaÅŸ Turizm Meslek Lisesi’nin uygulama plajıdır, bu nedenle plajda verilen hizmetler hem çok uygun fiyatlıdır, hem de verilen hizmetler lisenin öÄŸrencileri tarafından gerçekleÅŸtirilmektedir.

KaÅŸ Camping Beach

KaÅŸ Camping Beach
KaÅŸ Camping, aslında KaÅŸ’ta çadır kurabileceÄŸiniz iÅŸletmelerden biri. Denize kıyısı olduÄŸu için plaj görevi de görüyor. GiriÅŸ ücreti ise 15TL, içeri girdikten sonra 15TL’lik harcama yapma hakkınız oluyor. Burası bir kamp alanı olduÄŸundan müÅŸterilerini seçerek alıyorlar.

Tepkileriniz Nedir?

like
1
dislike
0
love
0
funny
1
angry
0
sad
1
wow
0