Kaş Cemre Köyü Hakkında Her şey (Uçarsu Şelalesi - Yeşil Göl)

Kaş Cemre Köyü, Cemre mahallesi Ulaşım, İletişim ve tüm detaylarıyla sizlere anlattık. Cemre Mahallesi hakkında tüm bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kaş Cemre Köyü Hakkında Her şey (Uçarsu Şelalesi - Yeşil Göl)
Kaş Cemre Köyü Hakkında Her şey (Uçarsu Şelalesi - Yeşil Göl)
Kaş Cemre Köyü Hakkında Her şey (Uçarsu Şelalesi - Yeşil Göl)
Kaş Cemre Köyü Hakkında Her şey (Uçarsu Şelalesi - Yeşil Göl)

Kaş Cemre köyü, Cemre mahallesi Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya il merkezine 160 km, Kaş ilçesine 55 km uzaklıktadır. Yeşil göl ve Uçarsu şelalesi Cemre köyümüzün sınırları içerisindedir.

 

YIL        TOPLAM NÜFUSU
2019               299
2018               308
2017               288
2016               312
2015               310
2014               314
2013               305

 

Cemre Köyü - Cemre Mahallesi

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmadığından taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.


Antalya Kaş Cemre Köyü Hava Durumu


Cemre Köyümüzün bugün ve önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumu nasıl olacak? Aşağıda yer alan hava durumu verileri Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sitesinden anlık olarak alınmaktadır. Antalya Kaş Cemre Köyü Hava Durumu Kaş ilçe merkezinin bugün dahil 5 günlük hava durumu verilerini içermektedir.

Antalya Kaş Cemre Köyü Hava Durumu

Antalya Kaş Cemre Ulaşım - Antalya Kaş Cemre Harita

 

Cemre Köyü Tarihi - Kültürel Zenginlikleri ( Yeşil Göl - Uçarsu Şelalesi)

Mahallenin adının nereden geldiği ve tarihi geçmişi hakkında bilgi yoktur. Cemre mahallesi 2005 yılında Sinneli ve Çataloluk köylerinin yaylası iken ayrı köy olarak kurulmuştur. Mahallede tarihi mezar ve anıt kalıntıları bulunmaktadır.Mahallenin ekonomisi tarım, hayvancılığa ve genel olarak da elma üretimine dayanmaktadır.

Yeşil Göl Hakkında - Yeşil Göl Nerede

Torosların en tepe noktası olan Akdağ'ın eteklerinde yer alan Yeşil Göl, güzelliğiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. İsmini suyunun renginden alan göl, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Yeşil Göl, denizden 1990 metre yüksekliğindeki Akdağ'ın zirvesinin altında yer alan bir krater gölüdür. Akdağ'ın yamaçlarında eriyen karlarla birlikte 12 derece civarındaki sıcaklığa sahip Yeşil Göl'ün suyu, toprağın altından Gömbe Yaylası'na doğru süzülerek akıyor. 50 dekar alana sahip Yeşil Göl, adını suyunun renginden alıyor. Yeşil Göl'den kayaların arasından akan su borulara alınarak, Kaş, Demre ve Elmalı'nın mahallelerinde içme suyu olarak kullanılıyor. Gölün suyunun bir bölümünün Uçarsu Şelalesi'nin kaynaklarından geldiği söyleniyor. Bu nedenle Yeşil Göl, Uçarsu Şelalesi gibi Alevi vatandaşlar tarafından kutsal sayılıyor. Karayoluyla ulaşım bulunmayan Yeşil Göl’e ulaşmak için bir müddet yürümek gerekiyor. Bu nedenle çok fazla ziyaretçisi yok. Bazı yabancı turistler dağları tepeleri aşarak Yeşil Göl'ün güzelliğini keşfediyor. Yaz sıcaklarında bazı vatandaşlar yaya ve arazi araçlarıyla bu gizemli güzelliği keşfetmeye geliyor.

Uçarsu Şelalesi Hakkında - Uçarsu Şelalesi Nerede

Uçarsu Şelalesi, efsaneye göre Elmalı'nın Tekke Mahallesi'nde türbesi olan Anadolu erenlerinden Abdal Musa tarafından kutsanmış. Abdal Musa'nın yolu Muğla'nın Seydişehir ilçesine düşmüş. Burada kendisine yiyecek verilmemesi üzerine geriye dönerek Uçarsu bölgesine gelmiş. Buradaki çoban kızı tek ekmeğini Abdal Musa ile paylaşmış. Bu nedenle Uçarsu yazın Gömbe Yaylası'na kışın ise Seydikemer yönüne akıyor. Uçarsu Alevi yurttaşlarca kutsal sayılıyor. 

Kaş Cemre Köyü Fotoğrafları - Kaş Cemre Mahallesi Fotoğrafları

Kaş Cemre Köyü - Cemre Köyü Fotoğrafları 1

Kaş Cemre Köyü - Cemre Köyü Fotoğrafları 2

Kaş Cemre Köyü - Cemre Köyü Fotoğrafları 3

Kaş Cemre Köyü - Yeşil Göl Fotoğrafları 1Kaş Cemre Köyü - Yeşil Göl Fotoğrafları 2

Kaş Cemre Köyü - Uçarsu Şelalesi Fotoğrafları 1

Kaş Cemre Köyü - Uçarsu Şelalesi Fotoğrafları 2

Kaş Cemre Köyü - Uçarsu Şelalesi Fotoğrafları 3

Kaş Cemre Köyü - Uçarsu Şelalesi Fotoğrafları 4

 

Sürekli güncel fotoğraflar eklenecektir.


Cemre Köyü Posta Kodu: 07580

Cemre Köyü Muhtarı - Cemre Mahallesi Muhtarı: Osman Gökdere

Kaş Cemre Muhtarı Telefon Numarası : 0 533 519 95 49

 

Tepkileriniz Nedir?

like
9
dislike
0
love
3
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1