Kaş İkizce Mahallesi - İkizce Köyü Hakkında Her şey

Kaş İkizce Köyü, İkizce mahallesi Ulaşım, İletişim ve tüm detaylarıyla sizlere anlattık. İkizce Mahallesi hakkında tüm bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kaş İkizce Mahallesi - İkizce Köyü Hakkında Her şey
Kaş İkizce Mahallesi - İkizce Köyü Hakkında Her şey
Kaş İkizce Mahallesi - İkizce Köyü Hakkında Her şey
Kaş İkizce Mahallesi - İkizce Köyü Hakkında Her şey

Kaş İkizce köyü, İkizce mahallesi Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 188 km, Kaş ilçesine 37 km uzaklıktadır.

İkizce Tarihçesi; Mahallenin bilinen tarihi geçmişi 250 yıl türk nüfusu altında kaldığıdır daha önceleri ise kaya mezarlar ve kayalara oyulmuş yerleşim yerlerinin olması mahallenin tarihinin M. Ö. dayandığı bilinmektedir.

Kaş İkizce Köyü - Kaş İkizce Mahallesi - Likya Kaya Mezarı

 

Cumhuriyet öncesi dönemde islamlar mahallesinin bir mahallesi iken, İslamlar mahallesinin zamanla ayrılarak değişik isimlerde yeni köyler kurulmuştur. İkizce mahallesi ise 1960 döneminde mahallenin ileri gelenlerin çalışmaları sonucu, Bezirgan ve İslamlar mahallesiden toprak alınarak bugünkü İkizce mahallesi kurulmuştur. Mahallenin yaşlılarıyla yapılan görüşmelerde köy hem I.Dünya savası hem de II.Dünya savaşında oldukça etkilenmiştir. Köy halkı aynı zamanda rum komşularıda olan bir yerdir. Seferberlik anında çok güçlükler çekildiğini anlatmışlardır. Mahalledeki yerleşik nüfusunun Osmanlı'nın Rum elinden çekilmesi nedeniyle Kırca-ali şehrinden göç edenler tarih 1860-1890 merhum şehit Mehmet Talat PAŞA'nın yakınlarıdır. ( Kırca )Köy nüfusun çoğunluğunu oluştururlar daha öncesi Asya bozkırlarından Buhara şehrine uzanmaktadır. Bir kısmı Elmalı üzerinden küçük bir kısmı ise Sidek (Sarıbelen) ve Kaş bölgesinden gelmiştir. Mahalleye 1980 den sonra elektrik, 1985 yol (Kalkan-Elmalı),1990 telefon ve 2009 içme suyu gelmiştir. Mahallenin ekonomisi ağırlıklı olarak tarım (Buğday, susam, zeytin, üzüm), hayvancılık, arıcılık ve orman ürünleridir. Son zamanlarda örtü altı yetiştiricilik önem kazanmıştır. Turizm bölgesine yakın olması nedeniyle turizm de bir başka gelir kaynağıdır. El sanatları da bir başka gelir kaynağıdır.


Örneğin yıllara göre nüfus artış tablosuna bakalım.

YIL         TOPLAM NÜFUSU
2019                175
2018                175
2017                192
2016                197
2015                201
2014                206
2013                209

 

İkizce Köyü - İkizce Mahallesi

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.


Antalya Kaş İkizce Köyü Hava Durumu


İkizce Köyümüzün bugün ve önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumu nasıl olacak? Aşağıda yer alan hava durumu verileri Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sitesinden anlık olarak alınmaktadır. Antalya Kaş İkizce Köyü Hava Durumu Kaş ilçe merkezinin bugün dahil 5 günlük hava durumu verilerini içermektedir.

Antalya Kaş İkizce Köyü Hava Durumu

Antalya Kaş İkizce Ulaşım - Antalya Kaş İkizce Harita

 

Kaş İkizce Köyü Fotoğrafları - Kaş İkizce Mahallesi Fotoğrafları

Sürekli güncel fotoğraflar eklenecektir.

Kaş İkizce Köyü - Kaş İkizce Mahallesi Fotoğrafları 1

Kaş İkizce Köyü - Kaş İkizce Mahallesi Fotoğrafları 2

Kaş İkizce Köyü - Kaş İkizce Mahallesi Fotoğrafları 3

Kaş İkizce Köyü - Kaş İkizce Mahallesi Fotoğrafları 4

Kaş İkizce Köyü - Kaş İkizce Mahallesi Fotoğrafları 5

Kaş İkizce Köyü - Kaş İkizce Mahallesi - İkizce Gölü - İkizce Barajı

Kaş İkizce Köyü - Kaş İkizce Mahallesi - İkizce Gölü - İkizce Barajı 2

Kaş İkizce Köyü - Kaş İkizce Mahallesi - Likya Kaya Mezarları

Kaş İkizce Köyü - Kaş İkizce Mahallesi - Likya Kaya Mezarı

 


İkizce Köyü Posta Kodu: 07580

İkizce Köyü Muhtarı - İkizce Mahallesi Muhtarı: Bayram Oğurlu

Kaş İkizce Muhtarı Telefon Numarası : 0 535 335 73 19

 

Tepkileriniz Nedir?

like
11
dislike
1
love
22
funny
0
angry
0
sad
4
wow
3