Kaş Kızılağaç Mahallesi - Kızılağaç Köyü Hakkında Her şey

Kaş Kızılağaç Köyü, Kızılağaç mahallesi Ulaşım, İletişim ve tüm detaylarıyla sizlere anlattık. Kızılağaç Mahallesi hakkında tüm bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kaş Kızılağaç Mahallesi - Kızılağaç Köyü Hakkında Her şey

Kaş Kızılağaç köyü, Kızılağaç mahallesi Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 150 km, Kaş ilçesine 80 km uzaklıktadır.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Mahallenin ekonomisi elma üzerine ve hayvancılığa dayalıdır.
Kaş’ın sınır köylerinden Kızılağaç, tarihi ve doğal güzellikleri ile bir yanda Beydağları, diğer taraftan Akdağ arasında saklanmış gibi sanki. Yörenin şimdilerde yetiştirdiği en iyi ürün ise Elma. Yüksek aroması ve tadıyla dünya markası olmaya aday olan köyde sadece elmacılıkla uğraşılıyor. Sakin ve sessizliğiyle dikkat çeken köyde hayvancılık olmadığı gibi bir tavuk bile yok. Kaş’ın bir köyü olmasına rağmen Kaş’a uzaklığı 80 km., Elmalı’ya 30 km., Gömbe’ye ise 2 km mesafe uzaklıktadır.


Örneğin yıllara göre nüfus artış tablosuna bakalım.

YIL        TOPLAM NÜFUSU
2019                251
2018                266
2017                205
2016                218
2015                218
2014                232
2013                233

 

Kızılağaç Köyü - Kızılağaç Mahallesi

Mahallede ilköğretim okulu olmayıp, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.


Antalya Kaş Kızılağaç Köyü Hava Durumu

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

Antalya Kaş Kızılağaç Köyü Hava Durumu

Antalya Kaş Kızılağaç Ulaşım - Antalya Kaş Kızılağaç Harita

 

Kaş Kızılağaç Köyü Fotoğrafları - Kaş Kızılağaç Mahallesi Fotoğrafları

Sürekli güncel fotoğraflar eklenecektir.


Kızılağaç Köyü Posta Kodu: 07580

Kızılağaç Köyü Muhtarı - Kızılağaç Mahallesi Muhtarı: Erhan Ertaş

Kaş Kızılağaç Muhtarı Telefon Numarası : 0 533 775 77 33

 

Tepkileriniz Nedir?

like
0
dislike
2
love
0
funny
1
angry
0
sad
0
wow
0