Kaş İslamlar Mahallesi - İslamlar Köyü Hakkında Her şey

Kaş İslamlar Köyü, İslamlar mahallesi Ulaşım, İletişim ve tüm detaylarıyla sizlere anlattık. İslamlar Mahallesi hakkında tüm bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kaş İslamlar Mahallesi - İslamlar Köyü Hakkında Her şey
Kaş İslamlar Mahallesi - İslamlar Köyü Hakkında Her şey

Kaş İslamlar - İslamlar Köyü - Kaş İslamlar VillaKaş İslamlar, İslamlar mahallesi Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 190 km, Kaş ilçesine 33 km uzaklıktadır. Kaş islamlar villa yapılarıyla son zamanlarda, daha çok bilinir hale gelmiştir. 

 

Mahalleye Yerleşen, İslâm Bey Adında Arap asıllı bir çobanla mahallenin yerli halkı birlikte yaşamışlardır.Daha sonraları bir grup Arabın yerleşmesi ile köy nüfuzu artmıştır. Mahallenin Akbel Mevkii'nde birçok Arap mezarlığı bulunması bunun kanıtıdır.Mahallenin adının 'İslamlar' olmasının nedeni olmuştur.Eski Yunanca İsmi Bodamya'dır.İslamlar Köyü'nde Rumlarla Türkler birlikte yaşamışlardır.Mahallede 300 yıllık Rumlardan kalma su değirmeni bulunmaktadır.Mahallenin Bodamya Mevkii'nden Yeşilköy'ün 'Pavruka' diye bilinen çayın geçtiği bölgelerde Rum Halkı birçok su değirmeni kurmuştur. 1934'te Kaş ve Elmalı İslamlar olarak 2'ye ayrılmıştır. Eskiden yazları, yayla İslamlar Köyü'nde (Elmalı-İslamlar),kışları ise sahil İslamlar Köyü'nde(Kaş-İslamlar) Yazlık-Kışlık olarak göçebe yaşamı sürdürmüşlerdir. Dağın yamacı birçok kaya mezarı ile doludur. Lahitler ise dağınık şekilde görülür. Bezirgan Köyü ile İslamlar Köyü sınırındaki Göldağ Mevkii'nde birbiri ile bağlantılı muntazam işlemeli kaya mezarları bulunmaktadır.Mahallenin ekonomisi turizm, tarım ve hayvancılığa dayalıdır. 

İslamlar Köyü, benzersiz atmosferi, bozulmamış doğası ve büyüleyici güzellikleri ile sizlere muhteşem bir tatil sunuyor. Bu köyde kiralayacağınız villalar, Kalkan ve harika plajlarına yalnızca 9 km mesafede yer almaktadır. Kaputaş ve Patara ’nın eşsiz güzellikleri ise 18-19 km uzaktadır. Likya Yollarını, Toros Dağları’nı, tarihi Likya dönemi kalıntılarını keşfetmeniz için ihtiyacınız olan tek şey bir araç. Antalya merkeze araçla yaklaşık 2.5 saat mesafede yer alan ve Fethiye’ye yalnızca 1 saat mesafede yer alan bölgemiz Dalaman havaalanına ise yalnızca 1.5 saat uzaklıktadır.

Burada gerek şehrin gürültüsünden uzakta bir dinlenme tatili, gerek tarih kokan Likya Yolları gerekse balayı çiftleri için benzersiz bir eğlence tatili planlayabilirsiniz…


Örneğin yıllara göre nüfus artış tablosuna bakalım.

YIL          TOPLAM NÜFUSU
2019              2.616
2018              2.591
2017              2.514
2016              2.497
2015              2.394
2014              2.303
2013              2.234

 

İslamlar Köyü - İslamlar Mahallesi

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.


Antalya Kaş İslamlar Köyü Hava Durumu


İslamlar Köyümüzün bugün ve önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumu nasıl olacak? Aşağıda yer alan hava durumu verileri Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sitesinden anlık olarak alınmaktadır. Antalya Kaş İslamlar Köyü Hava Durumu Kaş ilçe merkezinin bugün dahil 5 günlük hava durumu verilerini içermektedir.

Antalya Kaş İslamlar Köyü Hava Durumu

Antalya Kaş İslamlar Ulaşım - Antalya Kaş İslamlar Harita

 

Kaş İslamlar Köyü Fotoğrafları - Kaş İslamlar Mahallesi Fotoğrafları

Sürekli güncel fotoğraflar eklenecektir.


İslamlar Köyü Posta Kodu: 07580

İslamlar Köyü Muhtarı - İslamlar Mahallesi Muhtarı: Bayram Köprücü

Kaş İslamlar Muhtarı Telefon Numarası : 0 537 336 45 36

 

Tepkileriniz Nedir?

like
13
dislike
0
love
6
funny
1
angry
0
sad
0
wow
3