Kaş Ahatlı Mahallesi - Ahatlı Köyü Hakkında Her şey

Kaş Ahatlı Mahallesi, Ulaşım, İletişim ve tüm detaylarıyla sizlere anlattık. Ahatlı köyü, Ahatlı Mahallesi hakkında tüm bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kaş Ahatlı Mahallesi - Ahatlı Köyü Hakkında Her şey

Kaş Ahatlı mahallesi, Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Coğrafya ve ulaşım Antalya iline 175 km, Kaş ilçesine 17 km uzaklıktadır. Kaş Ahatlı Köy'ünde satılık arazi, 2226 m² olup niteliği tarladır. Kaş'a 17 km uzaklıkta olan Ahatlı Köyü, doğası, havası ve sakinliği ile yaşanılabilir en ideal köylerdendir.

Ahatlı Köy'ü, küçük bir vadinin yamaçlarına yapılmış, taştan eski köy evlerinin bulunduğu küçük bir akdeniz köyüdür. Vadiyi çevreleyen yamaçlarda taş ev, samanlık ve ahırların bulunması estetik bir görsellik sunmaktadır. Vadi de bulunan düzlükte köy sakinlerinin ekin ekilen tarlaları yer almaktadır.

Yıllara Göre Nüfus Artışı

YIL        TOPLAM NÜFUSU
2019               257
2018               253
2017               230
2016               218
2015               221
2014               221
2013               211

 

AHATLI KÖYÜ GEÇİMİNİ

Tarlalarda çoğunlukla buğday, arpa ve hayvanlara yem olarak verilen fiğ bitkisi ekilmektedir. Ahatlı'nın sakinleri, keçi ve inek yetiştiriciliğide yapmaktadır.

Kaş'tan Ahatlı'ya ulaşımın ilk 15 km si Antalya'ya giden ana yoldan, diğer 2 km si ise stabilize köy yolundan sağlanmaktadır. Yaklaşık 15-20 dakikada Ahatlı'dan Kaş merkeze ulaşılabilmektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Ahatlı Mahallesi posta kodu kaç?

Ahatlı Mahallesi posta kodu: 07580

Ahatlı Mahallesi hangi ilçeye bağlıdır?

Kaş ilçesine bağlıdır.

Antalya Kaş Ahatlı Köyü Hava Durumu

Ağullu Köyümüzün bugün ve önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumu nasıl olacak? Aşağıda yer alan hava durumu verileri Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sitesinden anlık olarak alınmaktadır. Antalya Kaş Ağullu Köyü Hava Durumu Kaş ilçe merkezinin bugün dahil 5 günlük hava durumu verilerini içermektedir.

Antalya Kaş Ahatlı Köyü Hava Durumu

Antalya Kaş Ahatlı Ulaşım - Antalya Kaş Ahatlı Harita

 

 

Kaş Ahatlı Köyü Fotoğrafları - Kaş Ahatlı Mahallesi Fotoğrafları

Ağullu fotoğrafları yakında yayınlayacağız ve sürekli güncel fotoğraflar eklenecektir.

Ağullu Köyü Muhtarı - Ağullu Mahallesi Muhtarı

Serdar Arıkan
Kaş Ahatlı Muhtar Telefon : 0 546 680 54 94

Tepkileriniz Nedir?

like
8
dislike
2
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0